zondag 26 april 2015

#Boekperweek 8

Boek vijftien en zestien zijn aan de beurt. De afgelopen dagen heb ik een serie uitgelezen waarvan ik de afgelopen keer en deze keer over verder ga, namelijk de serie 'De geheimen van de onsterfelijke Nicholas Flamel'. Dus bij dezen, boek vijf en het laatste deel, boek 6.

De Warlock
Michael Scott

Josh en Sophie, de tweeling uit de profetie, zijn niet meer samen. Sophie is met Nicholas en Perenelle mee naar tante Agnes, maar Josh is met Virginia Dare en Doktor Dee mee gegaan. Zullen ze elkaar nog weer een keer zien?

Sophie krijgt van Tante Agnes, die Tsagaglalal blijkt te zijn, een tablet geschreven door Abraham de Magus. Daarin leest ze wat ze moet doen. Maar niet alleen Sophie krijgt een tablet, ook Niten, Prometheus, Hel, Odin, Mars en Nicholas en Perenelle krijgen er één.
Met deze kennis moeten ze de monsters, die de slechteriken willen bevrijden van het gevangeniseiland Alcatraz, tegenhouden.

Josh daarentegen is samen met Doktor Dee, Machiavelli, Billy the Kid en Virginia Dare op Alcatraz om de monsters los te laten. Daar gebeurt genoeg, waarnaar er ineens iets anders staat te gebeuren...



De Zieneres
Michael Scott

Het laatste deel van de serie. Josh en Sophie zijn op Danu Talis, 10.000 jaar in het verleden. Daar hebben hun 'ouders' nog wat verrassingen.

Nu Aten in de gevangenis zit, willen Isis en Osiris de baas worden door de tweeling op de troon te zetten. Maar Bastet en Anubis hebben hetzelfde idee. Wie zal eerder zijn, wie zal er winnen?

Tegelijkertijd zijn Dee en Dare Marethu tegen het lijf gelopen die hen nog een laatste missie geeft. Hoe zullen zij verder gaan in de wereld?

En Scatach, William, Jeanne, Saint-Germain, Palamedes zitten ook 'opgesloten', maar zullen zij het ook redden?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten