zondag 12 april 2015

#Boekperweek 7

Het dertiende en veertiende boek zijn deze keer beiden van dezelfde schrijver en dezelfde serie. Eerder schreef ik al over deze serie, deel 1 en 2 zijn ook al langs gekomen en nu deel 3 en 4.

De Tovenares
Michael Scott

Het derde deel uit de serie 'De Geheimen van Nicholas Flamel' gaat verder over Josh en Sophie Newman. Aangekomen in Londen komen ze erachter dat de prijs die op het hoofd van hun reisgenoot Nicholas Flamel staat, groter is dan ooit. Wezens die nog nooit de aarde belopen hebben hebben nu Londen opgezocht op Nicholas te doden. Josh en Sophie moeten worden gevangen genomen, maar of ze dat ook gaat lukken.

In dit boek doen enkele nieuwe personages hun intrede. Palamedes en William Shakespeare bijvoorbeeld, maar ook Billy the Kid die samen met Niccolo Machiavelli moet proberen Perenelle Flamel op Alcatraz te doden.

Gelukkig/ helaas blijft het aloude 'Waar Flamel is zal narigheid komen' bestaan. Want wat gebeurd er allemaal?


De Necromancer
Michael Scott

Deel vier. San Francisco is de plaats waar het merendeel van dit boek zich afspeelt. Josh en Sophie komen eindelijk weer thuis bij hun tante, maar daar staat ineens een oude vriendin te wachten. Of... Het is Scatach helemaal niet. Het Aoife, haar tweelingzus die niet helemaal blij is met de zaken zoals ze zijn gegaan. Ze wil antwoorden. Niten is bij haar.

Billy en Niccolo krijgen ook hulp: Quetzalcoatl stuurt hulp, maar is het op tijd?
Doktor Dee krijgt ook een bijzondere compagnon: Virginia Dare.

Ook drijft Doktor Dee een wig tussen Josh en Sophie. Zouden ze elkaar ooit nog weer kunnen vertrouwen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten