dinsdag 28 augustus 2012

Go with the flow


China, dag 10,
Dinsdag.

Vanochtend vroeg dus erg op tijd vertrokken zodat we op tijd in Xi'an zouden arriveren. Om acht uur zaten we al in de bus en reden direct al weg. Jammer van de mooie stad Pingyao, die ik best nog een keer zou willen bezoeken. Toch komt aan alle dingen een einde.

Rond tienen maakten we een eerste stop bij een wegrestaurantje. Voor alle duidelijkheid, de Chinezen kennen bijna geen koffie, dus dat is ook moeilijk te krijgen. Thee voor hen, hetgeen ik vaker drink, bestaat uit warm wateer en nog echt verse theeblaadjes. Geen theezakjes of poeder, nee, gewone blaadjes. Dat is wel even wennen.

Rond twaalven reden we over de eerste van de twee grote rivieren die we vandaag zouden oversteken. De Gele Rivier, ongeveer drie kilometer in breedte - zolang is in ieder geval de brug die we gebruikten om er overheen te gaan- is ook echt geel. Dat komt door de löss die vanuit het westen meegebracht wordt. Toch is de rivier, in mijn ogen, niet direct een stromende rivier. Als er meer dan een meter water was, zou het veel zijn geweest. Dat geldt in ieder geval voor bijna tweederde van de rivier. En dan werd er ook nog gezegd dat er veel water in zat ook...

Een tijdje later, rond enen, gingen we lunchen - lees picknicken. Heerlijk in het gras wat meegebrachte broodjes gegeten om daarna door te rijden naar Xi'an. Daar kwamen we om half vier aan. 

Net voor zessen ben ik nog even naar de supermarkt geweest om even wat drinken in te slaan voor vanavond, want we zouden weer gezellig ergens gaan zitten. Dat zal zijn op de derde verdieping van het hotel, waar een barretje is, maar waar je ook zo je eigen drinken mee mag nemen.

Na het eten, wederom Chinees, hetgeen geen verrassing meer was, zijn we dus gaan drinken en morgen gaan we naar het leger, waarvan ik ook een foto hoop bij te zetten.

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten