zondag 24 mei 2015

#Boekperweek 10

Ditmaal zijn boek nummer negentien en twintig aan de beurt om hier besproken te worden. Net als de vorige keer zijn ook deze week zowel een Nederlands als een Engels boek aan de beurt. Ook is mijn stapel te lezen boeken ondertussen een flinke hoeveelheid kleiner geworden door de meivakantie: er liggen nu nog maar drie boeken klaar. Gelukkig kan ik de vele gelezen boeken gewoon hier kwijt :)

De Indringers
John Flanagan


Het tweede deel van de serie over de Broederband gaat verder waar het eerste deel stopte. Daar waar Hal en de andere Reigers de broederband gewonnen hebben, hebben ze die nacht wel de Andomal verloren. En nu oberjarl Erak hen geen andere keuze gegeven heeft, zijn ze nu op jacht naar wraak: ze willen de piraat Zavac vinden en de Andomal weer terugbrengen naar Skandië, de plek waar hij thuishoort.

In de jacht op Zavac komen ze in een storm terecht en moeten ze schuilen. De storm houdt echter een hele tijd aan, dus besluit de skirl dat ze hun training maar weer moeten oppakken, onder toezicht van Thorn. Deze besluit niet rustig aan te doen, maar hen elke dag flink te trainen. Ondertussen zijn Ingvar en Hal bezig met een nieuwe uitvinding, die hen een voordeel zou moeten geven in de strijd.
Daar waar de Reigers eerst wat sceptisch zijn over Thorn, volgen ze zijn orders meer dan graag op wanneer ze horen over zijn verleden.

Als de storm gaat liggen gaan ze weer onderweg. De Morzel, hun nieuwe wapen, is getest en werkt goed. Nu moeten ze alleen Zavac nog vinden. Maar dan zien ze ineens een klein bootje drijven, met daarop iemand. Ze redden haar en Lydia verteld over de aanval op haar dorp, Limmat. Ze zegt ook wie het dorp heeft aangevallen: Zavac. Hal en zijn vrienden besluiten het dorp te bevrijden.
Gaat het hen lukken? Zij zijn immers maar met een paar man...


Paper Towns
John Green


Dit boek, wat binnenkort in de bioscoop zal komen met zijn verfilmde versie, is wederom een pareltje van John Green. Al enige jaren volg ik hem (hij heeft via Youtube meerdere 'geschiedenislessen' en daarnaast ook andere filmpjes, meerdere boeken geschreven en wordt daarnaast ook gezien als invloedrijk persoon) en zijn boeken blijven me verbazen.
Eén van zijn andere boeken (The fault in our stars; een weeffout in de sterren) is ook al verfilmd en was en is een flinke hit. Ook deze boekverfilming schijnt een hit te gaan worden.

In dit boek gaat Quenten op zoek naar Margo Roth Spiegelman. Zij is zijn buurmeisje op wie hij stiekem verliefd is. Ze is wel vaker weggelopen maar is tot dusverre altijd teruggekomen. Ook liet ze altijd enkele hints achter: ze maakte een soort van speurtocht voor diegenen die haar wilden vinden. Maar als de politie de nieuwe zoektocht staakt, gaat Q aan de slag. Samen met zijn vrienden gaan ze elke hint te lijf en blijven ze zoeken.
Zullen ze haar vinden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten