zondag 4 augustus 2013

50 Books - Vraag 30

Vandaag de dertigste vraag uit de #50Books-uitdaging van Petepel. Eerdere vragen en de corresponderende antwoorden zijn terug te lezen op mijn blog.

Hoe lang nog voordat we niet meer weten hoe een boek te gebruiken?

Voor mij is dit een geheel onzinnige vraag. Dat heeft te maken met het feit dat ik geen ebooks lees of zelfs bezit en tegelijkertijd omdat ik er ook niet zo snel aan zou denken om het gevoel van een echt boek los te laten.
Toch snap ik deze vraag. Het aantal elektronische boeken dat verkocht wordt groeit - traag weliswaar, maar in de landen om ons heen wel wat sneller - en dus zullen er meer mensen elektronisch lezen.

Toch verwacht ik dat er nooit een moment komt dat we boeken niet meer gebruiken. Dat is een statement, maar wel één die ik verwacht. Want je kan net zo goed vragen hoe lang het duurt voordat we niet meer weten hoe te lopen. En dat was een vraag nadat de eerste auto's verkocht werden. Onze benen zouden nooit meer lang hoeven te lopen. Onzinnig natuurlijk.
Hetzelfde geldt dus ook voor boeken. Deze zullen altijd bestaan en het gebruik ervan is zo simpel dat dit nooit verleerd gaat worden.

1 opmerking:

  1. ik zie dat toch anders, komende generaties krijgen de kennis op andere wijze aangereikt

    BeantwoordenVerwijderen