vrijdag 10 februari 2012

Review: Blake Shelton

Een nieuw project heeft zich bij mij aangediend. De muziek die vandaag de dag de top 40 beheerst mag dan populair zijn, het merendeel van de Nederlanders heeft toch liever andere stemmen. Om een voorbeeld te geven: Ik denk dat meer mensen Lady Gaga kennen en nog nooit van Kurt Nilsen gehoord hebben. Of wel Justin Bieber kennen, maar geen weet hebben van wie Jason Aldean is.
Een vorige keer ben ik teruggekomen op de nog vrijwel onbekende He is We, en vandaag is een andere - nogal bekende zanger in Amerika - aan de beurt.


Review: Blake Shelton


Blake Shelton, geboren in Ada, Oklahoma  (1976) is een countrymuzikant. In het jaar 2001 kwam zijn eerste single uit en sindsdien is hij alleen nog maar bekender geworden. Tien jaar na zijn eerste album, in 2011, heeft hij nu 7 cd's die allemaal grote hits zijn geworden. Klinkt allemaal erg goed, ware het niet dat de cd's in Nederland bijna niet verkocht zijn. 
Zoals alle goede countryzangers zingt hij over zijn leven en alles wat hij heeft meegemaakt. Zijn huwelijk met 'high school sweetheart' Kaynette liep naar vier jaar op de klippen, maar enkele jaren later vond hij de liefde van zijn leven. 
Miranda en hij ontmoetten elkaar bij een televisieprogramma waarin bekende zangers en zangeressen duo's vormen en samen liedjes zingen. Vier jaar nadat ze voor het eerst aan het daten waren, zijn Miranda Lambert en hij in het huwelijksbootje gestapt. Miranda (die overigens ook meerdere cd's achter haar naam heeft) en hij wonen nu in een klein plaatsje Oklahoma.



Bovenstaand lied, Good ole Boys, pakt al direct enige issues aan die in Amerika spelen - evenzo ook in Nederland. Het nummer staat op zijn laatste album, Red River Blue, uit 2011. Mocht je meer willen horen kan je bij me aankloppen of op youtube kijken. Er zijn er genoeg.
Persoonlijk vind ik Red River Blue het beste album. Hij is echt tot rust gekomen en dat merk je direct in zijn liedjes. Voor iedereen die fijn het weekend in wil gaan, zoek het lied 'Get Some' maar op. Ik vrolijk er direct van op!


En ja, dit is de persoon die in de Amerikaanse versie van 'The Voice' een coach is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten