zondag 10 november 2013

50 Books - Vraag 44

De week begint, en daarmee komt dus ook een nieuwe vraag van de uitdaging die Petepel ons voorschotelt. Wekelijks post hij een aan boeken gerelateerde vraag voor ons waar wij een antwoord op mogen geven in ons eigen blog. Eerdere vragen kan je lezen op zijn site, mijn antwoorden kan je hier teruglezen. Nu dus de vierenveertigste vraag:

Welk boek heeft je onlangs nog hardop aan het lachen gebracht?

Er zijn veel boeken met een enigszins humoristische inslag die bij mij de revue passeren. Zo las ik laatst een boek vol columns van Joep van Deudekom ( 'Echt een aanrader' ) en bij het merendeel van deze columns begon ik wel even te gniffelen.

Datzelfde geldt soms ook wel eens bij andere boeken. Even gniffelen of een dikke glimlach, deze komen bij mij regelmatig voor. Maar echt even flink hardop lachen, zodat je het boek zelfs even aan de kant moet leggen? Dat gebeurt me niet zo vaak.

Enkele weken geleden las ik in de klas een boek voor over een jongen dat allerlei 'uitvindingen' bedacht om zo zijn leven makkelijker te maken ('Stijn, Uitvinder' van René van der Velde) Eén van de uitvindingen uit het boek ging over zijn tante die hem altijd een dikke, kletsnatte, smakkende zoen wilde geven als ze hem zag. Stijn verzon er een uitvinding voor en de gehele klas, mij incluis, lag dubbel van het lachen.
Dat zijn ook de leuke momenten van boeken: als je ze kan delen met anderen.

In je eentje lezen is leuk, maar echt hardop lachen past er bij mij dan niet echt bij. Een glimlach of een gniffel, dat is bij mij dan echt bijna het hoogste. Maar met meerdere mensen lezen, samen lezen: dan is de pret extra groot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten