zondag 6 oktober 2013

Help uzelf

Laatst kwam ik weer eens bij de Ikea, het Zweedse warenhuis vol grappen. Ik neem aan dat iedereen wel eens daar geweest is en, sterker nog, dat de meesten van ons wel eens iets aangeschaft hebben in dit warenhuis. Maar, voor diegenen die onder een steen leven, ik zal kort even vertellen wat de Ikea is.

De Ikea is een fijne winkel waar ze heel veel gratis potloodjes hebben. Je kan er goed vader-en-moedertje spelen en tijdens het spelen kan je vaak verhuizen naar andere huizen. Er zijn immers woon- en slaapkamers genoeg, om nog maar niet te spreken van badkamers en keukens.
Toen ik jonger was, werd het een sport om zoveel mogelijk kleine potloodjes mee te nemen. Op het moment zal ik er vast nog steeds wel een stuk of vijf hebben, de rest zal overal en nergens op de planeet te vinden zijn. Misschien zelfs ook wel daarbuiten.

Je kan bijna alle soorten meubels kopen bij deze winkel en dat is erg mooi. Er is slechts één nadeel van deze winkel vol grappen: ze halen steeds practical jokes uit.

Zo stoppen ze met regelmaat een boutje of moertje te weinig in de verpakking om jou daarna tijdens het bouwen het idee te geven dat je gek bent. In en uit elkaar halen is toch minder leuk terwijl je steeds meer je zelfvertrouwen ziet dalen omdat je het vermoeden hebt dat je het niet kan.
Of kijk maar eens naar onderstaand plaatje. Bij de Ikea helpen ze je erg graag met goede, accurate plaatjes in de handleidingen...

Eén van de plaatjes van de handleiding
Blij wordt je er van, nietwaar?

Je ziet de gezichten van de mensen bij de kassa's als ze je zien vertrekken niet, maar het lijkt alsof ze al lol hebben voordat je überhaupt thuis het geval in elkaar zet! Alsof ze dingen weten die jij nog niet weet!
Op een bepaalde manier is dat ook het geval: zij weten hoe ze ons kunnen inpakken met mooie plaatjes van keurige meubels om ons daarna een bouwpakket mee te geven dat slecht lichtjes, wanneer je je ogen bijna helemaal dichthoud, lijkt op het bijgeleverde plaatje.

Mooie winkel, die Ikea. Mooi, mooi, mooi...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten