zondag 29 maart 2015

#Boekperweek 6

Boek elf en twaalf zijn al weer aan de beurt. We vliegen nu door de boeken heen, maar er zijn nog wel andere boeken die ik in de tussentijd uitlees of in gedeelten lees. Tijdens de 'stillees-momenten' in de klas bijvoorbeeld pak ik meestal een boek uit de klassebibliotheek. Leuk om tussendoor eens een Geronimo Stilton of het dagboek van een loser/muts te lezen.

De magiër
Michael Scott

Dit tweede deel in de serie 'De geheimen van de onsterfelijke Nicholas Flamel' gaat verder waar het eerste deel geëindigd is. Perenelle is nog steeds in gevaar op het gevangeniseiland Alcatraz en haar man Nicholas is met de tweeling in 'zijn' stad: Parijs.

Daar waar de krachten van Sophie zijn gewekt is haar broertje Josh verschrikkelijk jaloers. Gelukkig heeft Nicholas ergens het zwaard Clarent verstopt, iets wat Josh nodig gaat hebben ook.
Gelukkig wordt hij getraind - ook al is het maar voor even - door Scatach en haar vriendin, Jeanne d'Arc.

Zij is getrouwd met een vriend van Nicholas, Saint-Germain, een vuurmagiër. Van hem leert Sophie de geheimen van de vuurmagie, zodat ze nu in twee soorten magie bekwaamd is.

Alleen dan, wanneer Dr. Dee hen heeft gevonden - met hulp van Niccolò Machiavelli - komt het gevaar weer. Want wat zij nu op de tweeling afsturen...
En wat doet de oorlogsgod Mars in het verhaal?


Maskerade
Terry Pratchett

Afgelopen maand stierf één van de meest bijzondere fantasy-schrijvers die bestaan heeft. Zijn boeken zijn wereldwijd bekend en befaamd om de humor die hij in zijn boeken stopt. Zijn grootste serie speelde zich af op een schijfwereld: een schijf die werd omhoog gehouden door vier reusachtige olifanten die op het schild van een gigantische schildpad staan.

Maskerade is in wezen het verhaal van het 'Spook van de Opera'. Sinds Magraat de heksenkring heeft verlaten, zitten Ootje Nack en Opoe Wedersmeer elkaar steeds in de haren. Daarom besluiten ze dat hun kring het vereiste derde kringlid nodig hebben - je hebt immers geen kring met z'n tweeën.

Hun oog valt op de begaafde Agnes Neter, maar als ze haar komen opzoeken blijken ze net te laat te zijn: Agnes is naar de grote stad gegaan om daar haar geluk te zoeken bij de opera.

Agnes krijgt met haar bijzondere stem een plekje in het koor en ontmoet daar Christine. Maar wie zorgt er steeds voor ophef in het gebouw? Is er soms een spook?

Gelukkig besluiten Ootje en Opoe wel eventjes te helpen... De vraag is of dat meer kwaad dan goed doet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten