zondag 2 augustus 2015

#Boekperweek 15

Boek 28 en 29 zijn aan de beurt, dus laten we direct beginnen.

Time of Contempt
Andrzej Sapkowski

Het derde boek dat ik lees van Andrzej, wederom over Geralt van Rivia. Dit boek gaat echter meer over Ciri, de prinses die tevens ook de pleegdochter van Geralt is. Ook Yennefer van Vengerberg houdt zich met haar opleiding bezig, waardoor ze nu niet alleen als witcher wordt opgeleid, maar ook als magister. Maar er zitten nog steeds mensen achter haar aan. Ze heeft immers het 'elder-bloed', wat haar nog bijzonder-der maakt dan dat ze al is.
De afgelopen maanden heeft ze Geralt niet gezien omdat Yennefer haar bij de tempel van Melitete onderwees.

Bij de magische conferentie van Gors Velen, waar vele magiërs bijeenkomen worden Ciri en Geralt weer verenigd, maar de vraag is voor hoe lang. Zeker nadat verraad aan het licht komt... Ciri weet via een portaal weg te komen, maar wat er aan de andere kant van het portaal zit, weet ze niet...

Het Wonderkabinet
Brian Selznick

Mocht je nog een boek zoeken wat bijzonder mooi is, hoef je niet verder te zoeken. De boeken van Selznick zitten vol met vele plaatjes die het verhaal maken zoals het is. En als ik vele plaatjes zeg, bedoel ik echt pagina na pagina vol. Zijn verhaal bestaat uit woorden en tekeningen.
Mogelijk heb je nog nooit van deze auteur gehoord. Dat is mogelijk. Hij heeft meerdere boeken geschreven, maar die zijn - helaas genoeg - minder bekend dan zijn boekverfilming van zijn boek over Hugo Cabret, de film genaamd Hugo. Deze won enkele Oscars en staat bij mij vooral bekend vanwege de vele details (en de geschiedenis van de film)

Het wonderkabinet gaat over twee kinderen. Ben - wiens verhaal geschreven is - woont sinds de dood van zijn moeder bij zijn oom en tante in New York. Rose - wier verhaal getekend is - leefde enkele decennia eerder met haar vader in New York en was geobsedeerd door een filmster. Maar wat de twee verhalen combineert... Dat laat ik aan jou over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten