Overzicht

zaterdag 12 januari 2013

Aan de start van een nieuw jaar

Het nieuwe kalenderjaar is net twee weken oud. Het werk is weer begonnen en direct zet het me aan het denken. Qua statistieken zit ik dit schooljaar op ongeveer zestig procent werk. Dat kan je zowel positief zien - àl zestig procent werk - maar dat kan je evenzo ook negatief zien. Het liefst werk ik natuurlijk fulltime.
De afgelopen week heb ik gelukkig wel vier en een halve dag gewerkt, en komende week staan er ook al twee dagen vol. Dat geeft gelegenheid om weer aan andere dingen te denken.

Eén van de dingen waar ik nu al wel mee bezig ben, ook al is het maar lichtjes, is te bedenken wat ik in het volgende jaar ga doen. Mijn zus en zwager wonen in Singapore en daar hoop ik dan ook heen te gaan. Maar alleen dat land is weer zo weinig, dus denk ik momenteel serieus erover een reis naar Nieuw Zeeland. En daar ga je natuurlijk niet heen voor een weekje, dus heb ik mijn oog laten vallen op een mooie 24-daagse reis waarbij ik het gehele land goed kan doorkruisen.
En ook al is dit dus allemaal pas voor volgend jaar, toch ben ik er nu al wel over aan het nadenken.

Tevens heb ik een oude hobby ook weer opgepakt, alhoewel het nog wat roestig is en ik mezelf het aan het aanleren ben (lang leve het internet) Mijn ukelele wordt weer gebruikt, hetgeen wel weer leuk is. De mooie klank die het instrument geeft aan bijvoorbeeld het lied 'Hallelujah' van Leonard Cohen is geweldig. Mijn stem is echter niet de beste, dus ik houd het vooral op spelen.

Het komende jaar hoop ik sowieso weer verder te gaan met de studie. Afgelopen seizoen heb ik een studie gedaan over de Griekse en Romeinse mythologie aan de Universiteit van Pennsylvania. Ook al is het voor mijn eigen plezier - in mijn werk heb ik er niet veel aan. Toch doet het me genoegen om te zien dat ik het afgesloten heb met een 9.6. De komende maanden staan er nog drie cursussen op het programma: Filosofie 101 (Universiteit van Edinburgh) De oude Grieken en Sociale Psychologie (Wesleyan University) Ik heb er nu al zin in.

Momenteel ben ik ook weer lekker aan het lezen; het boek 'Storm of Swords' van George R.R. Martin is deel drie uit de 'Game of Thrones'-serie. Hoe bijzonder is het dat hij zoveel personages heeft vanuit hij schrijft. Of ik nieuwsgierig ben naar de tv-serie? Nee, niet echt. De boeken geven me genoeg info.
Hetzelfde heb ik ook bij de Hobbit. Het boek is geweldig, dus hoe kan een film dat overtreffen?
Toch ben ik al wel naar de film geweest. Mooi gelukt, maar mijn eigen verbeelding... Je snapt het vast wel.

Dan snel een overzichtje, hetgeen ik de komende malen vaker ga doen:
Laatst geziene films: The Iron Lady (2011) en Hick (2011)
Laatst gekocht muziek: Paloma Faith - Do you Want the Truth or something Nice
Laatst gelezen boek: De Hobbit - J.R.R. Tolkien (herlezen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten